17.8.2012

Sairastelu

Tämän viikon maanantaina tuli viimeinen tippa tälle "joka viikko pari päivää saikkua" -kierteelle.

Maanantai-aamuna lähdin täysin normaali-oloisena töihin, matkalla tosin pyörrytti, heikotti ja särki päähän, totesin että tää on vaan jotain paskamigreeniä, tai johtuu siitä etten ole taas syönyt, saati nukkunut, kunnolla. Töissä kuitenkin olo vain huononi kokoajan ja päivemmällä yksi työkavereista patisti mittaamaan kuumeen, no 38 astetta sieltä pamahti. Ilmoitin pomolle että nyt mä kyllä lähden päivystykseen, aivan hirveä olo, onneksi sisko oli liikenteessä ja pääsi hakemaan mua ettei mun tarvinnu bussilla sohia kotiin, varsinkin sen kilometrin kävelymatkan kanssa. 

En tietenkään LÄÄKÄRILLE päässyt, koska Malmilla sellaisen saa vaan varaamalla ajan tai olemalla kuolemassa.. no en tiedä, hoitajalle kuitenkin pääsin. Yllätys taaskaan ei löytänyt mitään, LÄMPÖÄ kuitenkin oli, kolme päivää sairaslomaa ja samat ohjeet "lepää ja juo, ota buranaa jos sattuu". Nieluviljelyyn tosin pääsin, jonka tulokset paljastui seuraavana päivänä negatiiviseksi.

Maanantai-iltana kuume hyppeli jo ihan sinne 39,3 asteeseen asti ja mietiskelin ettei mulla kyllä näin aikuisiällä (hyi, en mä ole aikuinen...) oo kyllä ikinä ollu yli 38 astetta, ei siis ihme että menin töissä seiniä pitkin ja tein kuolemaa. No tiistaina sama jatkui, joskin lämmön sohaamisella 37-38 väliä, muita oireita ei ollut, kunnes illan pelottavat keuhko-kurkku-sydän-rintakehä-selkä -oireet ilmaantuivat, sekä se hillitön pääkipu. No keskiviikkoaamuna heti lääkäriaikaa varaamaan, jonka onneksi sainkin.

Lääkärikään ei päänkoputtelututkimuksillaan löytänyt mitään, sentään tutki kunnolla. Ja sain vihdoinkin lähetteet verikokeisiin sekä vielä keuhko- ja poskionteloröntgeniin, joissa kaikissa kävin heti lääkäriltä pääsyn jälkeen. Verikokeissa mun ongelmana oli pitää itteäni tajuissani, sillä viisaanahan en ollut syönyt mitään ennen koko terveysasemalle lähtöä :DD Röntgeniin jouduin lähtemään Tikkurilaan. Enkä ollut ajatellut sitä että joudun ottamaan kaikki korut pois, olisin valinnut huomattavasti helpomman huulikorun
(vihaan tota lukkopallon takasin naksauttamista ku evotan siinä aina urakalla) sekä toisenlaisen venytyksen.. no onnistuin kaikessa kuitenkin :D


Tänään sain viimein tulokset, keuhkokuvissa ei näkynyt mitään, verikokeet muuten normaalit paitsi tulehdusarvot näytti 68, googlettelin justiinsa niin normaali on vissiin 0-10, joten jotain tässä nyt siis on meneillään. Vasta-aineet ei ollu vielä valmistunu, mutta sain silti pariin niistä toimivan Doximed-antibiootin ja keskiviikkona saan ehkä viimein tietää mikä mun bakteeritulehduksen nimi on.

Apteekissa sanottiin ettei saisi ottaa lääkkeitä maidon kanssa yhtäaikaa (eli noin 2-4h ennen ja jälkeen), a p u a... no, onneks tarvii ottaa vaan yks tabletti kerran päivässä, niin voin ottaa sen ennen nukkumaanmenoa, luotan siihen etten käy unissani juomassa maitoa :DD 


Nyt siis jatkan nolifettelyä yksin kotona ja pohdin että mitähän sitä uskaltaa oikeesti tehdä. Mulla ei oo enää heikko olo, ei kuumetta eikä mitään, joten tuntuu vähän tyhmältä istua yksin täällä... mutta koska oon kuitenkin huomiseen asti sairaslomalla niin ollaan sitten. Hurdur, toivottavasti nyt joku jaksoi lueskella. Tässä nyt vähän syytä miksei tää päivitysintokaan oo ollu mikään suuri viimepäivinä vaikka edelleenkin asiaa olisi vaikka mistä. Palataan asiaan kun aivo toimii kunnolla.

1 kommentti: