19.3.2011

Lemmikkipostaus! + random babbling

Kokosin tähän tälläisen pienen tietoiskupaketin nykyisistä ja entisistä lemmikeistäni, niitä nyt ei ole ollut mitään päätä huimaavaa määrää, mutta rakkaita kaikki! Kaikista en tiedä paljoa, esimerkiksi uusimmasta tulokkaastamme, sillä hän on ollut meillä vasta noin viikon ^-^' Mutta varautukaa pitkään jaaritteluun :'D


Kalle: 
Tuli meille ulkoa puolivillinä kissana syksyllä (?) vuonna 1978 (äidin mukaan). Jouduin itse maksamaan siitä 5 markkaa. Kaiketi tavallinen maatiaiskissa, mukana luultavasti norjalaista metsäkissaa tai vastaavaa isokarvaista rotua. Ei muuten tykännyt harjaamisesta :D Ei pitänyt lapsista, minulle ei ikinä tehnyt mitään, nukkui jaloissa yms. mutta kun kavereita tuli, kissa katosi sohvan alle aika nopeasti.

Kun olin pieni, kissa putosi 2. kerroksen ikkunasta ja oli kateissa yli viikon, lopulta löydettiin se mummoni kanssa toisen talon rappujen alta. Vanhaksi tultuaan kissa menetti näkönsä sekä kuulonsa. Kunnioitettavaan yli 20 vuoden ikään ehdittyään kissa kuoli vuonna 1998, kun äitini oli viemässä sitä lopetettavaksi.  

Pepita:
Tuli meille talvella vuonna 2000 ja oli silloin oletettavasti vuoden ikäinen, saanut kaiketi yhdet pennut. Oletamme tosin, että koira olisi oikeasti vanhempi. Sekarotuinen huonoista oloista pois haettu hömelö. Ilmeisesti ollut alkoholisti/narkomaani -perheen luona, syönyt kissoille annettua ruokaa, sillä koiralle ei annettu omaa, pitsaa, ihmisten ruokaa mitä löytyi yms. Häntä jäänyt luultavimmin oven väliin ja koiraan oli selvästi käytetty hieman kovempia otteitakin kun ei ollut totellut. Viety kenneliin, josta eräs hyväsydäminen nainen oli adoptoinut, mutta naisen kissat eivät hyväksyneet koiraa, joten tuttavamme ehdotti meille tätä. 

Meille tullessaan koira pelkästi kaikkea liikkuvaa, nopeita liikkeitä, kädestä namin ottamista, poliisiautojen ääntä yms. Ajan mittaan kuitenkin on tottunut lähes kaikkeen, vielä 11 vuoden jälkeenkään ei anna kynsiään leikata vaikka kolme ihmistä on pitämässä sitä aloillaan :D Nykyään asustelee vanhempieni luona Hakunilassa rivitalokaksiossa, jossa tykkää oleilla paljon ulkona. Hampaat on todella huonossa kunnossa ja ne pitäisi käydä näytättämässä eläinlääkärille. Mutta kyllä meidän mummelissa vielä virtaa riittää (toivottavasti) pitkään :)
Lempipuuhana varmasti nukkuminen, rapsutettavana oleminen ja suosikkiasia taitaa olla se että ihmiset tulee kylään. Lemppariruokana menee joku kaupan liharuoka, missä on kasviksia mukana. Myös äidin tekemät laaturuuat maittaa mummolle ^^'

Voulez Vouz's Nemo ja Neilikka:
Oikeasti tähän väliin kuuluisi myös yksi toinenkin gerbiili, mutta en löytänyt mitään kuvaa pullerosta. Kuoli muistaakseni vuosi ennen näiden tuloa taloon. Muistaakseni vuosi oli 2005, kun nämä sisarukset sain.
Nemo oli aina pienikokoisempi, naksutauti oli jättänyt sen pienemmäksi, kun taas Neilikka oli toiseen verrattuna jättiläinen. Vuosien kuluessa niitä tosin ei erottanut toisistaan, joten ne kulkivat yhteisnimityksellä: läskit. 
Lempiruokana perus auringonkukan siemenet ja pähkinät (=läskit). Tykkäsivät hypellä korkeisiin paikkoihin mökkinsä katolle ja pestä itseään chinchillan hiekassa.

Jossain vaiheessa Hakunilaan muutettuamme (vuonna 2007) toinen gerbiileistä alkoi käyttäytymään aggressiivisesti toista kohtaan. Jouduin erottamaan ne toisistaan, mutta huomasin tämän ilmeisesti liian myöhään, jonka takia toinen sitten menehtyi luultavasti ruoan puutteeseen (toinen ei ollut päästänyt kipolle). 
Tämän jälkeen aloin vihaamaan tätä toista gerbiiliä, jolloin aloin kutsumaan sitä mm. mulkvistiksi, urpoksi.. mitä näitä nyt tulikaan mieleen. Oletin, että se olisi kuollut piakkoin perässä kaivatessaan kaveriaan, mutta ei.. tämä neiti se vaan eleli yksikseen vielä yli vuoden :D (kaiketi... oon huono muistamaan vuosia :'D) 

Kuutti: 
Hahaa, ensimmäinen eläin, jonka tarkan syntymäajan jopa tiedän :'D Olihan noista gerbiileistäkin kasvattajan paperit, mutta en nyt niitä tähän hätään jaksanut kaivaa.

Syntynyt 22.4.2008 ja tuli minulle toukokuun puolella. Kääpiöhamsteri, talvikko tulee samalta henkilöltä kun gerbiilini aikaisemmin :) Oli alussa kauhean pieni hento pallurainen, mutta nyt... no lähemmäs mun (pienen) nyrkin kokoinen. Lemppariruokana juusto, omena ja kuivasafkasta jotkut palaset, tosin epäilen että se vaan jemmaa ne tonne mökkiinsä ja esittää että se safkais :D Lempparipuuhanaan se juoksentelee juoksupyörässä ja aiheuttaa hämmennystä meidän uusimmalle kissatulokkaalle.
 Kuvassa muuten ylivalottunut talviturkki, oikeasti paljon tummempi.

Phoebe: 
Sitten päästäänkin meidän uusimpaan asukkiin :) 1,5v ragdoll -neitokainen Phoebe! Tuli meille 14.3.2011 kaverini suuresta kissaperheestä niinsanotusti "eläkkeelle". Kissa on kovin puhelias aina, tosin nyt rauhoittunut kovin ja tulee syliin, syö kunnolla (ja laadukkaasti!) jaksaa leikkiä, lempparina punainen ja pinkki karvainen pallo :) 
Lempipuuhaa vois olla syöminen, nukkuminen, Kuutin häiritseminen sekä juttelu :DD Lempiruokaa on vaikea kertoa, kun kaikki tähän mennessä tarjottu on uponnut, raaka kana ja possu tais upota nopeiten mahaan, joten ehkä sitten se. Päivänsä kuluttaa makoilemalla meidän sohvan takana, Rikun sylissä, sohvan karmilla tai keskellä keittiön mattoa, välillä tulee huutelemaan leikkimään ja että pitäisi laittaa lisää ruokaa. Kehrää ja leipoo varmaan jokaista meidän kotona olevaa esinettä (keittiön pöytääkin..) ja muutenkin tuollainen lutunen pikku pehmopallura. 

Kamalan vaikea kertoa mitään erityistä, kun kissa on ollut meillä niin vähän aikaa, eikä taustalla ole mitään kauheaa traagista tapahtumaa niinkuin koiralla jne :D Varmasti tulette kuulemaan pullasta vielä!

Ja sitten random babbling: 
Eipä tässä sen kummempia pulinoita kyllä ole, mutta muutaman kuvan ajattelin vaan jakaa teidän kanssa :DD mm. jotain asusta, jossa oon liikuskellut ulkona. Muuta nyt ei olekaan tapahtunut, oon shoppaillu lähinnä kissan ruokaa, kissanhiekkalapion ja enskuussa sitten muuta tavaraa, kun saatiin lainaksi noi välttämättömimmät ^^' Rikulle tosin ostin nyt tuon Dragon Age 2:sen ja mun pelikuume sitä kohtaan nousee vähäsen :DD olis tosin hauska tutustua siihen ensimmäiseenkin osaan ensin vähän, mutta mulla nyt on niin miljoona peliä kesken ettei vielä hetkeen :D. 
Näin meillä pojat alko pelaamaan COD: Modern Warfare 2:sta nelistään. Pahvilaatikkoväliseinä estää näkemästä mitä toiset tekee.. Jeep.


Ja tämän näköisenä olen kuluttanut aikaani koulussa, tosin pipo vielä päähän koska hiukset </3
 (jaksa suoristaa = pooof -pehko) 
Naamasensuuri ihan taas vaan sen takia, koska kameran valaistus on sukkaa ja mun silmät näytti killiseltä :D. Toi musta paita ei muuten oo mitenkään vammanen sitten vaan siinä on tollaset (vammaset..) taskut sivuilla.. Viha/rakkaus suhde niihin, leventää lantiota ♥ (no hv)


Nyt alan sitten kokoamaan mastermind -pääni sisällä sitä tyyli/huutonaurukuvat -postausta, tosin se jäänee hamaan tulevaisuuteen, koska mun kone on TÖRKEEN hidas avaamaan noita levyillä olevia kuvia.. Ja sitten voisin napsia mun kameralla jotain kuvia valokuvista mitä mulla on, kunhan eka keksin missä mun valokuva-albumit on (nimim. VIELÄKIN kolme laatikkoa purkamatonta tavaraa kaapissa..) ehkä löydän sen jostain.. tai sitten vierailen vanhempieni valokuva-albumeilla. No ehken enää turhempia jaarittele, että joku sentään jaksaa lukea tän postauksen loppuun asti :D Toivottavasti saatte lemmikkikaartistani jotain irti, ja jos tulee jotain lisäkysymyksiä vastailen mielelläni :) 

2 kommenttia:

  1. läskit :DDDD

    MULLA ON AIVAN SAMANLAINEN SALAMAKORU BTW

    -mailou

    VastaaPoista
  2. trololol, sul on kauheesti samaa ku mulla :DDD

    VastaaPoista